Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 De HEERE heeft gedaan wat Hij belooft - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“Weet nu dat niets van het woord van de HEERE, dat de HEERE tegen het huis van Achab gesproken heeft, ter aarde zal vallen. De HEERE heeft gedaan wat Hij door de dienst van Zijn dienaar Elia gesproken heeft.” (2 Koningen 10:10) God Zelf is trouw aan Zijn Woord. Hij heeft met het huis van Achab gedaan wat Hij gezegd had dat Hij zou doen. Zijn huis bestond niet langer, zijn hele gezin was gedood, als gevolg van de zonde van de mensen. De HEERE heeft gedaan wat Hij had gezegd.

De HEERE heeft gedaan

God had Achab meerdere keren gewaarschuwd, hij kon er niet omheen dat dit de wil van God was. Elke keer werd hij geconfronteerd met het feit dat God niet blij was met de dingen die hij deed, dat hij God zelfs boos maakte (1 Koningen 16:33). De HEERE heeft gedaan wat Hij zei dat Hij zou doen, Hij had aangekondigd dat Hij het huis van Achab zou doden (1 Koningen 9:33). Dit is geen leuk onderdeel van de trouw van God, dat de HEERE gedaan heeft wat Hij zei dat Hij zou doen. En toch is dit ook een belangrijk onderdeel van Wie Hij is.

De HEERE heeft gedaan wat Hij zei dat Hij zou doen, zegen of vloek, leuk of niet leuk. Hij is en blijft trouw aan Zijn Woord, Hij zal alles doen dat er in Zijn Woord staat. In Deuteronomium 28 staat een lijst van zegeningen voor Israël als ze God gehoorzamen, en een lijst van vloeken als ze God ongehoorzaam zijn. Ook hierin is God trouw aan wat Hij zegt, Hij heeft Israël alle zegeningen gegeven in tijden van trouw en gehoorzaamheid. Tegelijk heeft Hij hen ook alle vloeken gegeven als gevolg van hun ongehoorzaamheid.

Leven naar Zijn wil

Vanaf het begin maakt God al duidelijk wat Zijn wil is, Hij laat de mens weten wat wel en niet naar Zijn wil is. De HEERE heeft gedaan overeenkomstig wat Hij de mens gezegd heeft, vanaf het begin af aan. Hij heeft altijd trouw gehandeld aan Zijn Woord, Hij zal altijd trouw zijn aan Zijn Woord (Lukas 21:33). En dat is de God op Wie je kan bouwen, Zijn Woord staat vast. Hij zal altijd doen wat goed is en wat past bij Wie Hij is. Hij zal doen wat er in Zijn Woord staat, wat een geweldige zekerheid geeft.

De HEERE heeft gedaan wat Hij zei; dat is de prachtige realiteit die we zien in Jezus. Vanaf Genesis 3 belooft God al dat Hij een Redder zou sturen om de mens te redden; en Hij is perfect trouw geweest. Door het hele Woord heen is te zien dat Hij jou wil redden, helpen, dragen, leiden, corrigeren, bemoedigen, etc. En Hij is zo ontzettend trouw daarin. Je mag Hem zo dankbaar zijn, je hoort Hem zo te eren; puur en alleen al voor het feit dat Hij trouw is aan wat Hij zegt.

Onderschat ajb niet hoe geweldig het is dat Hij zo is. Kijk om je heen naar de wereld, naar de mens; niks en niemand is zo betrouwbaar als God. Niemand houdt zich aan zijn woord zoals Hij dat doet, niemand is zo goed, genadig en liefdevol als Hij. Alleen God is heilig en rechtvaardig, alleen God is perfect te vertrouwen. De zin ‘de HEERE heeft gedaan overeenkomstig Zijn Woord’ kan je alleen over God uitspreken, alleen Hij is zo goed. Ben jij Hem daar dankbaar voor? Prijs jij Hem hiervoor?

Alle aanbidding waard

Een psalm als Psalm 145 is zo mooi, zo goed om jezelf te helpen God te eren om Wie Hij is. God liet Zichzelf aan de psalmist zien en die kon niks anders dan Hem eren. God is al jouw aanbidding waard, puur en alleen om Wie Hij is. Er is niks dat Hij meer verdient dan alle lof en eer, tot in alle eeuwigheid. Jezus is het Lam, geslacht voor ons, en Hij is alle aanbidding waard. Hij kwam, stierf en stond op voor jou; geef Hem die eer. Ook Hij is trouw aan wat het Woord zegt. De Heilige Geest leidt, draagt, stuurt, heiligt; Hij doet Gods werk in jouw hart. Hij is al jouw lof en eer waard, want Hij is God, Hij doet wat Hij belooft.

Dat is God, dat is jouw hemelse Papa. De HEERE heeft gedaan wat Hij gezegd heeft, altijd en overal. Hij kan en zal niet veranderen, Hij zal doen wat Hij belooft. Leef naar Wie Hij is, naar wat Hij in Zijn Woord zegt; dat is wat je nodig hebt om echt als een christen te leven. Kies ervoor om Hem te geloven, elke dag weer, kies ervoor om Hem te vertrouwen en te leven naar wat Hij zegt. Dat is het beste leven hier op aarde, maar vooral het beste voor de eeuwigheid.

Als je vragen hebt, stel ze gerust.

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69