Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 Geef God de eer - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“Toen hij hen zag, zei de koning van Israël tegen Elisa: Zal ik hen doden? Zal ik hen doden, mijn vader?” (2 Koningen 6:21) God had Elisa gebruikt om het leger van Syrië tijdelijk blind te maken. Hierdoor kon Elisa het leger wegleiden van de plek waar ze wilden zijn, zodat dit leger uiteindelijk nooit meer terug zou komen. De koning van Israël zag zijn kans schoon en wilde zelf nu ervoor zorgen dat Syrië geraakt werd; hij wilde zelf de eer hebben van het overwinnen van het Syrische leger. ‘Geef God de eer’ was de boodschap van Elisa, voor deze egoïstische koning.

Geef God de eer

De koning van Israël wilde iets doen dat misschien op het eerste oog logisch lijkt, maar eigenlijk komt het neer op trots. I.p.v. vragen wat God nu wilde doen, wilde hij zelf het leger van Syrië aanvallen en overwinnen. Hij wilde niet wachten op Gods leiding, hij had zelf een goed idee en wilde daarmee aan de haal gaan. I.p.v. God te eren, wilde hij zelf de eer hebben van het overwinnen van de vijand. De koning vertrouwde niet op God, hij vertrouwde op zijn eigen kunnen en zijn eigen slimmigheid. Dat is precies waar het probleem van deze koning zat, hij vertrouwde niet echt op God.

Het is voor jou ook heel belangrijk om God te vertrouwen, geef God de eer i.p.v. zelf dingen te willen bedenken. God is het Die alle dingen doet meewerken ten goede (Romeinen 8:28), geef Hem daarvoor de eer die Hem toekomt. Ga niet zelf lopen pronken met de dingen die jij bedacht hebt, de dingen die jij voor elkaar kan krijgen. God is het Die vóór ons is (Romeinen 8:29), Die het goede werk dat Hij bedacht heeft ook af zal maken (Filippenzen 1:6). God verdient daarvoor alle lof en eer, niet de mens.

Trots is het probleem

In Jeremia 17 wordt gezegd dat de mens die op een mens vertrouwt vervloekt is, maar dat de mens die op God vertrouwt gezegend is. Dat is hoe jij hoort kijken naar situaties, naar mensen, naar jezelf en vooral naar God. Hij alleen is perfect betrouwbaar, Hij alleen kan en zal jou door elke situatie heen kunnen helpen. Niemand is daarin zo goed als Hij, niemand is daarin zo trouw als Hij. Geef God de eer voor de dingen die Hij doet, want Hij deelt Zijn glorie niet (Jesaja 42:8). De koning van Israël wilde zelf de glorie en eer voor het overwinnen van de Syriërs, God wil daar niks van weten.

Geef God de eer en de glorie voor de dingen die Hij doet in jouw leven. Laat God geëerd worden voor de zegeningen en overwinningen in jouw leven. Vertel mensen dat Hij het is Die jou zo zegent, leidt en draagt. Getuig van de hoop die er in jou is (1 Petrus 3:15), doordat God Zijn werk in jouw leven doet. Probeer niet om zelf met iets aan de haal te gaan, geef God alle glorie die Hem toekomt. Let er op dat je bewust kiest om God op de juiste plek te zetten, o.a. ook door jezelf op de juiste plek te zetten. God de eer geven betekent ook dat je bewust zelf die eer niet opzoekt.

Gods eer

Al het goede in jouw leven komt van God (Jakobus 1:17), dat betekent dat er een hoop is om God de eer voor te geven. Alle zegeningen die je ontvangt, en dat zijn er dagelijks heel veel, zijn redenen om God te eren, te loven en te prijzen. God is goed, God is genadig, barmhartig en trouw; Hij laat de zon elke dag opkomen, en bovenal heeft Hij Zijn Zoon gegeven voor jou (Johannes 3:16). Hoeveel meer reden heb je nog nodig om God de eer en glorie te geven die Hem toekomt?

Laat niks je afleiden van God eren, van leven tot Zijn eer. Ons hele leven hoort Hem groot en blij te maken, ons hele leven hoort Hem te eren. Geef God de eer, i.p.v. zelf met de eer te willen gaan strijken. Laat je leven voor Hem zijn, i.p.v. voor jezelf. Kies ervoor om Hem meer lief te hebben dan jezelf, kies ervoor om Hem de eer te geven die Hem ultiem toekomt. Het is misschien soms verleidelijk om zelf met de eer aan de haal te gaan, laat het voorbeeld van de koning van Israël je leiden om een Bijbels wijze keuze te maken. Geef God de eer!

Voor vragen kan je contact met ons opnemen.

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69