Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 God behoedt Zijn kinderen voor onnodig kwaad - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“Maar de man Gods stuurde boden naar de koning van Israël om te zeggen: Wees op uw hoede dat u niet langs die plaats trekt, want de Syriërs zijn daar neergestreken.” (2 Koningen 6:9) De profeet Elisa wordt door God gebruikt om Zijn volk te beschermen. Israël had oorlog met Syrië, God beschermde Zijn volk door ze meerdere malen te vertellen waar het leger was. God behoedt Zijn kinderen voor onnodig kwaad.

God behoedt Zijn kinderen

Doordat Hij Israël wees op waar de vijand lag, konden ze de vijand ontlopen en zo veilig blijven. God was bezig met het welzijn van Zijn volk, ondanks dat Zijn volk niet echt bezig was met Hem. Dat is de liefde van onze God, dat is Zijn zorg als Vader voor Zijn kinderen. Dat is de zorg waarvoor Hij Zijn profeet inzette, zodat Israël veilig kon blijven. God zal alle middelen inzetten die nodig zijn om Zijn kinderen voor onnodig kwaad te behoeden.

Wij mensen willen vaak dat ons niks ergs overkomt, we willen dat ons hele leven makkelijk en goed is. Dat is wat we het fijnste vinden, dat is misschien ook wel waar we in gebed om vragen. God behoedt Zijn kinderen, maar niet voor alles. Soms kunnen we dingen alleen leren door harde, moeilijke, pijnlijke lessen heen. Kijk naar Jozef, hij leerde ontzettend veel door de lastige situatie waar hij doorheen ging in Egypte. Ook Paulus maakte veel mee in zijn leven, wat God gebruikte om hem te vormen naar de man die Hij wilde dat Paulus was.

Keuze

Israël kon kiezen om wel of niet te luisteren naar het Woord van Elisa. Elke keuze zou zo zijn gevolgen gehad hebben. Wel luisteren betekende dat Israël zou blijven leven, niet luisteren kon de dood betekenen. Zo ook met ons, God behoedt Zijn kinderen voor van alles; Hij vertelt ons allerlei dingen die we beter niet kunnen doen. Dat doet Hij niet omdat Hij er gewoon van houdt om ons dingen ‘te onthouden’, of omdat Hij ‘saai’ is. God wil het beste voor Zijn kinderen, daarom zal Hij duidelijk maken wat wel en niet goed is. Hij zal ons wijzen op de dingen die wel en niet naar Zijn wil zijn.

De keuze is aan jou; luister je naar de hemelse Vader of niet? Kies je om Hem te gehoorzamen, Hem te dienen, Hem lief te hebben? Of luister je naar jezelf, mensen, de wereld, etc.? Elke keuze heeft gevolgen, zo ook de keuze om wel/niet naar God te luisteren. God wil het allerbeste voor Zijn kinderen, Hij wil de dingen die eeuwig goed zijn voor ons. De keuze is aan ons, met alle gevolgen van dien. De keuze die je maakt, laat zien of je God echt vertrouwt of niet.

God vertrouwen

Elisa vertelde Israël iets dat ze moesten geloven. Ze hadden geen ander bewijs dan de woorden van de profeet; ze moesten vertrouwen dat Elisa de woorden van God sprak. Wij horen te vertrouwen op God en Zijn Woord, we horen God te vertrouwen op Zijn Woord. Dat is onze uitdaging. We hebben niet altijd het ‘bewijs’ dat we zo graag willen zien, we hebben niet altijd de onderbouwing die we vanuit ons menselijk denken soms verlangen. We horen God te vertrouwen, te weten dat Hij van ons houdt en voor ons zorgt. God behoedt Zijn kinderen voor van alles, daar mogen we op vertrouwen.

We mogen weten dat als ons dingen overkomen, dat God ze zal gebruiken om ons te veranderen naar het evenbeeld van Jezus (Romeinen 8:29). Daar kunnen we op vertrouwen omdat het in Gods Woord staat. Dat geeft zekerheid, dat geeft rust. God Zelf is goed, God Zelf is altijd te vertrouwen; dat moet voor ons genoeg zijn in elke situatie. God Zelf moet genoeg zijn voor ons, niet ons eigen denken. De vraag is dus, vertrouw jij God?

Als je vragen hebt, schroom niet om contact op te nemen.

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69