Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 God onderwijst de mens Gods Woord - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“Ik ben niet afgeweken van Uw bepalingen, want Ú hebt mij onderwezen.” (Psalm 119:102) God Zelf is de Bijbelleraar van de psalmist, God onderwijst de mens Gods Woord. Dat is volgens de psalmist de reden dat hij niet afwijkt van Gods Woord. God is zijn leraar, wat een geweldig effect heeft op zijn leven. 

God is de schrijver

2 Petrus 1 leert ons dat God de Heilige Geest de schrijver is van de Bijbel. 2 Timotheüs 3:16 leert dat de Heilige Geest het Woord ingeblazen heeft bij de mensen die het Woord hebben opgeschreven. Niemand weet beter wat de betekenis is van iets dat opgeschreven is dan de schrijver. God onderwijst de mens Gods Woord, God is de ultieme leraar van de Bijbel. 

Hij heeft alle woorden geïnspireerd, Hij heeft alle woorden zorgvuldig uitgekozen. God heeft dat Woord aan de mens gegeven, vooral ook door Jezus (Johannes 1:1, 14). De Bijbel is niet alleen een Woord, het is een Persoon, door Wie we God kunnen leren kennen. 

God onderwijst de mens Gods Woord

Het Woord dat Hij geschreven en gegeven heeft, is heel goed voor de mens. Dat Woord is nuttig voor allerlei dingen (2 Timotheüs 3:16-17). Dat Woord houdt de mens dicht bij God. Heel Psalm 119 is een lofzang op de glorie en grootheid van Gods Woord. De psalmist laat ons zien in Psalm 119:102 dat alleen God ons het Woord zo kan onderwijzen dat het groot effect heeft. 

Het leven van de psalmist is veranderd, veranderd naar Gods standaard en wil. De reden die hij geeft is dat God Zelf die hem onderwezen heeft. Gods Woord houdt de psalmist op Gods wegen, wat het allerbeste is voor de mens. De enige manier waarop dit kan is: God onderwijst de mens Gods Woord. Alleen Hij snapt het volledig, alleen Hij kan het echt uitleggen. God Zelf is de Enige Die het hart van de mens kan veranderen. 

Hoe werkt dit?

Ezechiël 36:26-27 laten ons zien hoe God dit doet. Hij belooft in deze verzen dat Hij ons een nieuw hart wil geven, dat Hij ons Zijn Geest zal geven en dat Zijn Geest in ons zal zorgen dat we Zijn geboden houden. God onderwijst de mens Gods Woord, de Heilige Geest leidt ons om dat Woord te houden. 

De vraag is of wij zelf Gods Woord willen begrijpen en uitvoeren, of dat we God vragen om dit in, voor en door ons heen te doen. Hij belooft, Hij laat zien dat Hij dit in en voor ons wil doen. Luister jij naar Zijn belofte? Vraag je God om jou te onderwijzen? 

God wil jou, net als de psalmist, leiden om op Zijn wegen te wandelen. Hij kan en wil er voor zorgen dat je niet van Zijn bepalingen afwijkt. Het enige dat we hoeven te doen is ons hele leven aan God overgeven, alles aan Hem te geven en Hem Zijn werk in ons te laten doen. Laat je onderwijzen door Hem, laat Hem jou dicht bij Zijn bepalingen houden. 

Als je vragen hebt, neem gerust contact op. 

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69