Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 God voorziet op Zijn manier - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“Ga weg vanhier, keer u naar het oosten en verberg u bij de beek Krith, die aan de overzijde van de Jordaan stroomt. En het zal gebeuren dat u uit de beek zult drinken. Verder heb Ik de raven geboden om u daar te onderhouden.” (‭‭1 Koningen‬ ‭17:3-4‬) Door de hele Bijbel laat God Zichzelf zien; door de hele Bijbel heen is Zijn hart, Zijn liefde, Zijn genade te zien. In de situatie van Elia laat ook zien dat God voorziet op Zijn manier.

God voorziet voor Elia

God had Elia de opdracht gegeven om een boodschap aan koning Achab te brengen. Na afloop van de opdracht kreeg hij een bijzondere, bizarre opdracht van God. Hij moest naar de woestijn toegaan, naar een beek en zou daar gevoerd worden door ravens. Ravens zijn alleseters, zowel planten als dieren, zowel zelf gevangen als kadavers.

Die beesten worden door God gebruikt om Elia zijn eten te brengen, eten dat de dieren zelf ook graag zouden willen hebben. God doet hier iets dat niet logisch is, iets dat tegen alle natuurwetten in gaat. Hij laat zien dat God voorziet op Zijn manier, niet de manier die wij mensen verwachten of willen. Elia moest in een door God gestuurde droogte in de woestijn gaan zitten. En op deze manier verzorgd worden; alleen God bedenkt dat.

God voorziet op Zijn manier

Gods voorziening is onderdeel van Wie Hij is, de manier waarop laat zien dat God zoveel groter is dan wij kunnen bedenken. Hij houdt oneindig veel van Zijn kinderen, Hij zal ze geven dat wat ze nodig hebben; wat niet altijd is wat we willen hebben. Ook de manier waarop is misschien niet wat we verwachten of willen, we moeten leren aannemen hoe God het geeft.

De vraag is of jij God zo vertrouwt als dat Elia liet zien. Hij ging naar daar waar God hem wilde hebben, om daar van God te ontvangen wat God voor hem had, hoe God dat wilde. Jij en ik mogen God op dezelfde manier vertrouwen, want Hij is Dezelfde (Numeri 23:19). Het gaat om Hem vertrouwen, Hem geloven, je leven echt aan Hem toevertrouwen.

Vertrouw jij God?

Elia is een geweldig voorbeeld van eerst geloven en dan zien, eerst vertrouwen en je leven aan God geven. Dat is het voorbeeld dat we horen te volgen. Dit is namelijk ook wat Jezus deed, Zijn leven lag volledig in de handen van God. Dit is het voorbeeld dat Paulus gaf en zoveel anderen in het Woord. Geloof, simpel geloof, is wat nodig is.

God vertrouwen, omdat Hij God is. Je leven aan Hem toevertrouwen, weten dat Hij voorziet in wat Hij vindt dat je nodig hebt, op het moment dat Hij dat vindt. Dat is wat Elia ons laat zien. Vertrouw jij God? Vertrouw jij dat God voorziet op Zijn manier? Vraag God om Zichzelf te laten zien, Zijn Woord te bevestigen. Kies ervoor om Hem te vertrouwen, ook als je het niet ziet of voelt.

Voor vragen kan je altijd contact met ons opnemen.

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69