Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 God ziet meer - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“Maar Ik zal er in Israël zevenduizend overlaten, allen die de knieën niet gebogen hebben voor de Baäl, en allen van wie de mond hem niet gekust heeft.” (1 Koningen 19:18) God was Elia aan het corrigeren op dit moment; Elia zat vast in zijn gevoelens en had zijn ogen van God afgehaald. Elia dacht dat hij de enige profeet was die over was, zelfs de enige die God nog volgde (1 Koningen 19:14). God ziet meer dan de mens, dingen die wij niet gezien hebben of kunnen zien.

Gods blik

Waar God de 7000 profeten zag, die Hij beschermde, zag Elia dat hij alleen was overgebleven. God zag dat meer mensen Hem nog echt dienden zoals Hij wilde, Elia zag dat hij alleen was. God ziet meer, meer dan Elia op dat moment zag, meer dan Elia ooit zal zien. Dit is het probleem voor elk van ons, wij zien maar heel weinig in vergelijking met wat God ziet. Wij zien de omstandigheden, God ziet de uitkomst. Waar wij beperkt zien, ziet God compleet.

En dat is waar het vertrouwen op God zo belangrijk wordt, dat is waar je relatie met God van levensbelang is. Zonder die relatie, zonder dat je meer en meer gaat vertrouwen op Wie Hij is zal je vertrouwen op je eigen blik, i.p.v. op Gods blik. Je zal dan naar de situatie kijken, i.p.v. naar de God Die de situatie in Zijn hand heeft.

God ziet meer dan de mens

We moeten als mensen echt leren dat God meer ziet, meer dan wij ooit kunnen beseffen. Dat komt omdat God groter is dan wij beseffen. God is oneindig, wij niet. Waar God oneindig machtig is, zijn wij dat niet. God weet alles, wij hoogstens ‘veel’. Het grote verschil is dat Hij God is en wij niet. En daar zit de crux, we moeten leren vertrouwen op het feit dat Hij God is, dat Hij alles in de hand heeft, omdat Hij God is.

Die manier van vertrouwen is iets dat wij heel lastig vinden als mensen. We moeten dan namelijk dingen uit handen geven, Hem de volledige leiding over ons leven geven, ook als we niet zien waar Hij ons naartoe leidt. De wereld wil juist dat we ‘alles onder controle hebben’, dat we ‘zelfvoorzienend’ zijn. Dat zijn allemaal dingen die ervoor zorgen dat we niet gaan vertrouwen op God, maar juist op onszelf. Hierdoor hebben we niet door dat God meer ziet dan de mens, meer dan jij, meer dan ik.

Perspectief

Wat we zien in Elia, is hetzelfde dat we bij onszelf kunnen zien: het verkeerde perspectief. Elia had een menselijk, emotioneel perspectief. Dat zorgde ervoor dat hij niet meer op God vertrouwde, maar op wat hij zelf zag. Zijn perspectief was dat hij alles zag en alles tegen zat. God ziet meer, dat is wat hij moest leren; God is ultiem te vertrouwen, dat was zijn les.

Deze les mogen wij elke keer opnieuw leren, want God gaat ons elke keer meer op Hem laten vertrouwen. Hij wil dat we met elke stap meer vertrouwen op Zijn almacht, i.p.v. onze onmacht. Hij wil dat we vertrouwen op Zijn alwetendheid, i.p.v. onze beperkte kennis. God ziet meer dan jij, meer dan wie dan ook. Dat is waar we op mogen leren vertrouwen, op Wie jij mag leren vertrouwen.

Dit hele perspectief is gebaseerd op God kennen, je relatie met God. Die relatie mag je bouwen, opbouwen en uitbouwen. Je relatie met Hem is de basis voor de juiste blik op situaties en mensen. Waar Elia het juiste perspectief verloor doordat hij niet de stilte met God opzocht, is het aan ons om dat wel te doen. We horen tijd aan Zijn voeten te zitten, we horen Zijn Woord te lezen en te bestuderen, we horen te bidden en te smeken. Op die manieren groeit onze relatie met God, ons vertrouwen op God en verandert onze blik. God ziet meer dan de mens, laat Hem je perspectief veranderen.

Voor vragen kan je contact met ons opnemen.

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69