Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 Gods Woord brengt eenheid - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“Wie U vrezen, zien mij en verblijden zich, omdat ik op Uw woord gehoopt heb.”‭‭(Psalm‬ ‭119:74‬) De psalmist doet hier een geweldige observatie: Gods Woord brengt eenheid. Eenheid tussen mensen die God eren, eenheid tussen mensen die blij worden van Gods Woord. Deze eenheid is gebaseerd op de Bijbel, op Gods trouw door Zijn Woord heen. 

Eenheid

In de wereld om ons heen, zelfs in de kerk is eenheid ver te zoeken. Eenheid wordt door VanDale gedefinieerd als niet verdeeld zijn en onderdeel van een geheel vormen. Dat is wat we te vaak niet zien in de kerk. In Johannes 17:20-21 is het Jezus’ gebed dat er eenheid zou zijn onder Zijn kinderen, de kerk. 

Deze eenheid, leert psalm 119, wordt bevorderd door Gods Woord. Als we samen op Gods Woord vertrouwen, als we samen Gods Woord lezen en daarop vertrouwen, dan zal God eenheid brengen. 

Gods Woord brengt eenheid

God Zelf is het perfecte voorbeeld van eenheid. Hij is 3-in-1, God de Vader, God de Zoon, God de Geest. Alle 3 zijn ze perfect gelijk, er is hiërarchie en perfecte eenheid. Diezelfde eenheid brengt God waar Zijn Woord is. De Heilige Geest is de schrijver van het Woord (2 Petrus 1), Jezus Zelf is het Woord (Johannes 1). Als we de Bijbel lezen, lezen we God Zelf. Hier doorheen gaat Hij ons veranderen, veranderen naar Wie Hij is. 

Een belangrijk onderdeel van God is eenheid, perfecte eenheid. Die eenheid brengt Hij door Zijn Woord. Als wij lezen wat Zijn Woord zegt, als we gaan doen wat Zijn Woord zegt, gaan we meer op Jezus lijken. Dat betekent dat we meer op eenheid gericht zullen zijn, de ander steeds belangrijker gaan vinden dan onszelf, de ander gaan dienen en liefhebben. 

Gods Woord 

Bij christenen die Gods Woord belangrijk vinden, lezen en daarnaar leven, zal je eenheid vinden. Dit betekent niet dat ze het altijd over alles eens zijn, maar dit betekent dat we onderlinge liefde hebben (Johannes 13:35), sterven aan onszelf (Galaten 2:20), de ander opbouwen (1 Thessalonicenzen 5:11), etc. Allemaal dingen waarbij God centraal staat en we meer op de ander dan onszelf gericht zijn. 

Geen van deze dingen is normaal, deze dingen komen door Gods Woord. Dat is waarom wie God vrezen zich verblijden over iemand die op Gods Woord hoopt (Psalm 119:74). Gods Woord brengt eenheid, alleen Gods Woord kan dat. 

Lees jij Gods Woord? 10 minuten per dag is al genoeg. Vóór je leest, bid dat God aan je zal laten zien Wie Hij is door Zijn Woord heen. Ik beloof je dat je veranderd zal worden hierdoor. Als jij eenheid wil in je kerk, met andere christenen, maak Gods Woord een prioriteit in je leven. Bid dat God je een groter wordende liefde voor Zijn Woord zal geven. 

Als je hier vragen over hebt, neem gerust contact op. 

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69