Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 Heb jij het echte leven? - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“In het Woord was het leven en het leven was het licht van de mensen.” (Johannes 1:4) Elk mens leeft, maar is wat wij leven noemen ook echt leven? Is wat de mens hier op aarde doet op dit moment leven zoals het bedoeld is? Heb jij het echte leven?

Johannes spreekt in het hierboven genoemde vers over hét leven, het echte leven. Leven zoals het bedoeld is. Wat Johannes bedoelt, is dat er een manier van leven is die perfect bij de mens past. In dit vers geeft hij aan dat dat leven in het Woord te vinden is. Maar wat bedoelt hij daarmee? Ik wil in deze blog aan de hand van 3 punten naar dit leven kijken. 1) Wat is dat leven?, 2) Hoe belangrijk is het? 3) Hoe krijg je dat?

Wat is het echte leven?

God heeft de mens gemaakt. In het begin schiep God de hemel en de aarde (Genesis 1:1), zodat de mens daarop kon wonen. Hij schiep de mens om een relatie met Hem te hebben (1 Korinthe 1:9). Gods karakter laat zien dat Hij een God van relaties is. Het belangrijkste onderdeel van het echte leven is dan ook dat je een relatie met God hebt.

Een relatie met God betekent dat je gelooft dat Hij bestaat. Dat je gelooft dat Hij van jou houdt en dat Hij Zijn Zoon naar de aarde heeft gestuurd. Het betekent dat je gelooft dat je een zondaar bent die Zijn genade nodig heeft. Het betekent dat je jezelf overgeeft aan Hem. Waarom? Omdat Hij God is, Hij weet alles, kan alles en houdt oneindig veel van jou.

Het echte leven is een relatie met de God hebben die het allerbeste met jou voorheeft. Het echte leven is Zijn wil doen, door Zijn leiding, omdat Hij God is en jij en ik niet.

Hoe belangrijk is dat echte leven?

Toen God de mens schiep was de mens perfect (Genesis 1:31). Door de keuze van de mens om te zondigen, is er een afstand gekomen tussen God en mens. Jesaja 59 legt uit dat zonde scheiding brengt tussen God en mens. Elk mens zondigt, want elk mens overtreedt Gods wetten. God is een Rechtvaardig Rechter, wat betekent dat Hij niet anders kan dan de mens straffen voor de zonde. En de straf voor de zonde is de dood (Romeinen 6:23).

De conclusie is dan dat elk mens de dood verdient, omdat elk mens zondigt. Elk mens hoort een relatie met God te hebben, zo zijn we gemaakt, maar door onze zonde kan dat niet. Door onze zonde rennen we op een ravijn af en God is Degene Die ons daar voor waarschuwt. Het echte leven is letterlijk van levensbelang voor de mens, zonder dat echte leven rennen we recht op de eeuwige dood af.

Hoe krijg je dat echte leven?

Gelukkig heeft God ook een uitweg gegeven uit de situatie. Hij heeft Zijn Zoon Jezus Christus naar de aarde gestuurd, om de prijs van onze zonde te betalen (Galaten 3:13-15). Jezus stierf, zodat jij kan leven. Jezus stond op uit de dood, waarmee Hij de dood overwon. Na de opstanding ging Jezus terug naar de hemel, waar Hij nu aan de rechterhand van God zit.

De manier om het echte leven te krijgen, is door in Jezus te geloven. Geloof dat Jezus de Redder is, geloof dat Jezus de Zoon van God is. Dat is wat je moet doen om het echte leven te kunnen krijgen, om het echte leven te kunnen leven. Bid tot God, bid dat Hij je zal vergeven van je zonde. Bid dat Hij zal laten zien Wie Hij is. Vraag Hem om je naar Hemzelf toe te trekken.

Wanneer je dit doet, belooft de God Die niet liegen kan, dat je eeuwig en echt leven zult krijgen. God wil dat we de eeuwigheid bij Hem doorbrengen, niet gescheiden van Hem. Kies vandaag om het echte leven te gaan leven, het leven dat God voor de mens bedoeld heeft. Heb jij het echte leven?

 

Als je vandaag voor Jezus gekozen hebt, neem alsjeblieft contact met ons op. We willen dan graag met je verder praten, je wat tips geven en voor je bidden. We zullen geen gegevens van je vragen, je hoeft verder niks te doen, maar we willen graag met je praten.

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69