Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 Het liefhebben van Gods Woord - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“Ik verblijd mij in Uw geboden, die ik liefheb.” (Psalm 119:47) In een eerdere blog heb ik het gehad over het karakter van een man van God. Deze blog richt zich op David en hoe zijn leven gevormd werd door God. Een van de dingen die Davids leven en karakter nog meer vormden, was het liefhebben van Gods Woord.

Gods Woord

David heeft waarschijnlijk Psalm 119 geschreven; 176 verzen aan liefde voor Gods Woord de Bijbel. In deze verzen laat David duidelijk blijken dat hij wil dat zijn leven gevormd wordt door God en Zijn Woord. Een kleine selectie van verzen uit dit hoofdstuk laat het volgende zien:

  • Vers 1 opent met dat zij die zich vasthouden aan Gods Woord gezegend zijn
  • Vers 9 wil de jongeman wijzen op dat alleen Gods Woord hem op het juiste pad kan houden
  • Vers 31 opent onze ogen voor waar David zich aan vast klampt: Gods Woord
  • Vers 72 geeft de waarde van Gods Woord aan voor David
  • Vers 89 omschrijft de eeuwigheidswaarde van Gods Woord
  • Vers 105 leert dat David geleid wilde worden door Gods Woord
  • Vers 148 laat zien dat David voor het wakker worden bezig was met Gods Woord
  • Vers 174 wijst ons erop dat voor David Gods Woord zijn bron van blijdschap was

David vond ontzettend veel blijdschap in het liefhebben van Gods Woord, de Bijbel.

Bedenk, op dit moment had David het Nieuwe Testament niet. David had de kleine profeten niet, hij was de Psalmen nog (deels) zelf aan het schrijven. Hij had de Torah (de 1e 5 boeken), Jozua; en dat was het wel zo’n beetje. Dat was waar hij van hield, dat was Gods Woord voor hem. Wij hebben tegenwoordig zoveel meer om lief te hebben, zoveel meer dat David nog helemaal niet had.

Liefhebben

Door de Bijbel heen wordt duidelijk dat Gods Woord het waard is om lief te hebben. In Psalm 119:47 gebruikt David een Hebreeuws woord, ‘ahab, dat erop wijst dat hij verlangt naar Gods Woord. Gods Woord is wat zijn gedachten beheerst, is waar hij zijn tijd mee wil doorbrengen. Hij ziet er naar uit om door Gods Woord God Zelf te leren kennen, want dat is wat Gods Woord voor David doet. David houdt niet per se van rollen perkament, hij houdt van de God Die door het Woord heen naar voren komt.

Zoals elk boek heeft de Bijbel een hoofdpersoon, in de Bijbel is dat God Zelf. God Zelf Die laat zien Wie Hij is, hoeveel Hij van de mens houdt, Zijn belofte van de Messias Die zou komen (in het geval van David). Dat is wat David vond in Gods Woord, dat is wat hem vreugde gaf, dat is waar hij van hield. Het liefhebben van Gods Woord gaf hem hoop, richting, vrede, blijdschap, zekerheid, etc. Zonder Gods Woord zou hij deze dingen niet hebben, zou hij God niet hebben.

Hoe belangrijk is het liefhebben van Gods Woord voor jou?

We kunnen van alles liefhebben, we kunnen naar van alles verlangen. De vraag is of waar wij naar verlangen net zo goed is als Davids verlangen. Zijn verlangen bracht hem dicht bij God, wat doet jouw verlangen? Davids verlangen gaf hem leiding, vrede, hoop, zekerheid, etc.; wat brengen jouw verlangens je? Davids verlangen ging uit naar God Zelf, waar verlang jij naar?

Het liefhebben van Gods Woord zorgde ervoor dat David een man naar Gods hart werd. Gods Woord vormde hem, zodat hij in en door alles heen op God kon blijven vertrouwen. Vraag God vandaag om jouw verlangens te veranderen, zodat je zal willen wat Hij vindt dat goed voor je is. Vraag God om jouw karakter te vormen, zodat je een man of vrouw naar Zijn hart zal zijn.

Als je hier vragen over hebt, neem contact met ons op.

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69