Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 Hoe ben jij in de omstandigheden? - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“Al zullen er duizend vallen aan uw zijde en tienduizend aan uw rechterhand – bij u zal het onheil niet komen. Slechts met uw ogen zult u het aanschouwen, u zult de vergelding aan de goddelozen zien.” (‭‭Psalm‬ ‭91:7-8‬) In dit leven maken we allemaal dingen mee die niet makkelijk zijn, zo ook christenen. Het christen zijn is geen bescherming tegen moeilijke dingen meemaken. De vraag is, hoe ben jij in de omstandigheden?

Zware dingen meemaken

In Psalm 90:7 omschrijft de psalmist een heel heftig iets, 1000 mensen aan je zijde verliezen, zelfs 10000 aan je rechterzijde. De rechterkant is in de Bijbel de kant van sterkte, van kracht. Dus zelfs daar waar je krachtig bent, kracht denkt te hebben kan je veel verliezen zegt de psalmist. Verlies is niet iets raars in het leven van de christen, want het hoort bij deze wereld. De reden dat het bij de wereld hoort, is dat de wereld geveld is door de zondeval.

Ook christenen hebben te maken met deze kant van het leven. De vraag is niet of het gebeurt, maar wanneer het gebeurt: hoe ben jij in de omstandigheden?

Hoe ben jij in de omstandigheden?

Wat ik hiermee bedoel is hoe je reageert op wat er op je afkomt, hoe je reageert op de situatie waar je in zit. Je reactie laat zien wat er in je hart leeft, hoe volwassen je bent als christen. Dat betekent voor sommigen dat je minder volwassen bent dan je denkt, of dat je niet blij bent met wat er in je hart leeft. God wil ons allemaal meer op Jezus laten lijken (Johannes 3:30). Dat doet Hij onder andere door omstandigheden heen.

God kan en wil je veranderen, door de omstandigheden laat Hij ook zien wat er nog in je hart moet gebeuren. De manier om juist te reageren zit in overgave, overgave aan God en Hem je leven laten leiden. Dit betekent een bewuste keuze maken, actief bidden en je situatie keer op keer in Zijn handen leggen.

Hoe je reageert zegt heel veel

Je reactie laat zien hoeveel je God echt vertrouwt, hoeveel je je leven echt aan Hem hebt overgegeven. Je reactie laat je hart, je gedachten en heel veel over je geestelijke staat zien. Al deze dingen wil God ons laten zien, zodat Hij met ons aan de slag kan gaan. Hij wil dat we zien dat vers 8 van Psalm 91 waar is, dat voor Gods kinderen er geen eeuwige gevolgen zitten aan nare omstandigheden. Ondanks verlies, zullen we niet eeuwig verliezen.

Door de hoop die we hebben in God is er altijd hoop, altijd vreugde, altijd een reden om te vertrouwen. God kan en wil onze ogen op Hem richten, zodat we omstandigheden in het juiste perspectief plaatsen: eeuwig. In vergelijking met de eeuwigheid is alles dat we meemaken veel minder groot (2 Korinthe 4:17)

Wat is jouw reactie? Halen omstandigheden jou van God af? Zorgen omstandigheden dat jij niet met God bezig bent, je Bijbel niet leest, niet bidt? Dan zegt dat wat er in je hart en gedachten leeft. Laat je hart en gedachten hervormd worden door God, leg je omstandigheden bij Hem neer. Laat God je veranderen in je omstandigheden, want zware dingen zullen komen, maar laat Hem je leiden in juist reageren. Hoe ben jij in de omstandigheden?

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69