Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 Vertrouw niet op je hart - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“Het was in de tijd van Salomo’s ouderdom dat zijn vrouwen zijn hart deden afwijken, achter andere goden aan, zodat zijn hart niet volkomen was met de HEERE, zijn God, zoals het hart van zijn vader David,” (1 Koningen‬ ‭11:4‬) Koning Salomo was misschien wel de meest wijze man die ooit geleefd heeft (1 Koningen 4:30) en toch had hij een probleem. Het hart van Salomo’s probleem, was het probleem van zijn hart. Salomo is het levende bewijs van het volgende: ‘vertrouw niet op je hart’.

Vertrouw niet op je hart, waarom?

De Bijbel leert op verschillende plekken dat het hart van de mens een probleem is: ‘Arglistig is het hart, boven alles, ja, ongeneeslijk is het, wie zal het kennen?’ (Jeremia‬ ‭17:9‬) Het hart is een probleem, omdat het hart dingen wil die niet van God zijn. Het hart wil dingen die God verbiedt; Hij verbiedt die dingen, omdat ze slecht zijn voor de mens.

De wereld vertelt de mens dat je je hart moet volgen, zelfs in de kerk komt dit advies voor. God Zelf, in Zijn Woord zegt echter iets heel anders. God is alwetend (Jesaja 46:10), Gods Woord is waarheid (Johannes 17:17); God geeft ons het beste advies dat we ooit kunnen wensen. De vraag is of we naar Zijn woorden luisteren, of naar de woorden van mensen.

Verstand vs hart

Salomo is het levende bewijs dat hoe slim je bent niet uit maakt in deze. Hij was de wijste man die ooit geleefd heeft en toch dwaalde zijn hart af van God. De verlangens van zijn hart gingen af van God en gingen naar de dingen van afgoden. Het ging zelfs zo ver dat Salomo afgoden ging aanbidden (1 Koningen 11:5-7), afgoden die seksuele immoraliteit en het offeren van kinderen vereisten.

Hij was zo slim en toch ging het fout. Het hart van het probleem, is het probleem van het hart. Dat geldt voor Salomo, maar ook voor jou en mij vandaag. Geen enkel mens hoort zijn/haar hart te volgen, vertrouw niet op je hart. Alleen God is te vertrouwen, alleen God zal ons de weg wijzen die naar eeuwig leven wijst.

Wie vertrouw jij?

Als jij het advies opgevolgd hebt om je hart te volgen, is het niet te laat. God heeft wijsheid, liefde, advies, leiding en nog zoveel meer voor jou. Hij wil je vergeven, liefdevol weer terugbrengen aan Zijn hart. Hij staat klaar om jou te ontvangen, zodat je Zijn wil zal gaan volgen, i.p.v. je eigen wil.

Accepteer dat Gods wil beter is dan al het andere en Hij zal je laten zien wat Zijn wil is. Vraag Hem om leiding in de zaken van het leven, zodat je zal wandelen op Zijn pad. Vertrouw niet op je hart, vertrouw op God!

Als je hier vragen over hebt, neem gerust contact met ons op.

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69