Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 Volg jij Gods instructies? - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“Neem dan de oliekruik, giet die uit over zijn hoofd en zeg: Zo zegt de HEERE: Ik heb u tot koning over Israël gezalfd. Doe daarna de deur open en vlucht weg; wacht niet.” (2 Koningen 9:3) De profeet Elia had een van zijn leerling-profeten de opdracht gegeven om de nieuwe koning van Israël te zalven. Daarbij kreeg deze leerling ook de opdracht om weg te rennen zodra hij klaar was. Volg jij Gods instructies, ook als ze, net als bij deze leerling-profeet, bijzonder of raar klinken?

Volg jij Gods instructies?

De leerling-profeet kreeg een opdracht, via Elia, van God. Dit was een gevaarlijke opdracht, want er was al een koning van Israël op dit moment. Koningen vonden het nooit leuk als er een nieuwe koning aangekondigd werd, dat zorgde vaak voor strijd en moord. Deze leerling-profeet kreeg een opdracht en had de keuze om Gods instructies wel of niet op te volgen. God had een duidelijke opdracht gegeven, nu moest er gekozen worden.

Er staan veel, duidelijke opdrachten in Gods Woord; Hij heeft verschillende dingen die Hij aan de kerk opdraagt. Soms moeten die dingen op bijzondere, rare of zelfs gevaarlijke tijden uitgevoerd worden. Het is niet overal veilig om Mattheüs 28:19 uit te voeren, het overal verkondigen van Gods Evangelie. Niet op alle plaatsen is het werelds ‘verstandig’ om de waarheid uit Gods Woord over het huwelijk, man en vrouw, seksualiteit, etc. te verkondigen. De vraag is: volg jij Gods instructies?

Gods Woord of iets anders?

In Gods Woord staan duidelijke instructies over hoe je als christen hoort te praten (Efeze 4), hoe je je hoort te gedragen (1 Petrus 1), welke dingen wel en niet naar Gods wil zijn. God heeft dat allemaal aan de mens, aan jou, gegeven; de keuze is nu aan jou. Volg jij Gods instructies, of volg je de leiding van een ander? De leiding van Gods Woord is waarheid (Johannes 17:17) en komt van de God Die niet liegen kan (Numeri 23:19). Dat is de beste leiding om te volgen, dat is de enige juiste leiding om te volgen.

De keuze is echter aan jou; jij moet kiezen. Gods Woord vraagt soms dingen die cultureel niet goed vallen, dingen die gevoelig liggen of die je zelfs problemen kunnen geven. De leerling-profeet uit 2 Koningen 9 kon zijn leven verliezen door het opvolgen van Gods leiding. Jezus Zelf zei daar het volgende op: “En toen Hij de menigte met Zijn discipelen bij Zich geroepen had, zei Hij tegen hen: Laat wie achter Mij aan wil komen zichzelf verloochenen, zijn kruis opnemen en Mij volgen. Want wie zijn leven zal willen behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven zal verliezen omwille van Mij en om het Evangelie, die zal het behouden.” (Markus 8:34-35)

Waar leef jij voor?

Gods instructies zijn niet altijd goed voor je leven op aarde, ze zijn wel goed voor eeuwig leven. Het luisteren naar Zijn leiding is niet altijd goed voor je reputatie in de wereld, het is wel goed voor je eeuwige zekerheid. Gods Woord is wat je nodig hebt, luisteren naar dat Woord en doen wat God zegt is het beste advies dat je op kan volgen. De leerling-profeet in 2 Koningen deed wat God van hem vroeg; dat is de juiste keuze om te maken.

Volg jij Gods instructies? Luister jij naar Zijn leiding? Gods wil is niet altijd gemakkelijk, leuk of vrij van aardse gevolgen; het is wel de beste keuze die er is. Wereldse logica matcht vaak niet met wat God wil, de vraag is dan of je God meer vertrouwt dan de wereld? Luister naar Zijn leiding, doe wat Hij van je vraagt, wanneer Hij het vraagt. Laat je leven leiden door Hem en volg Zijn instructies ten alle tijden op.

Voor vragen kan je altijd contact met ons opnemen.

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69