Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 Vrees jij God? - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“Achab riep Obadja, de hofmeester. Nu vreesde Obadja de HEERE zeer.” (‭‭1 Koningen‬ ‭18:3‬) Dit lijkt niet bijzonder, maar Achab was een van de slechtste koningen die Israël ooit gehad had. Hij aanbad afgoden, trouwde met een vrouw die uit een volk kwam waarvan God dat had verboden; kortom hij vreesde God niet. Aan zijn hof diende Obadja, iemand die vrees voor God had.

Obadja had vrees voor God

De naam Obadja betekent ‘aanbidder of dienstknecht van Jehovah’; dat is een geweldige naam om te hebben. Namen in de Bijbel zeggen iets over de persoon, over het karakter en de daden van die persoon. Obadja diende God, hij stond er bij God om bekend dat hij God vreesde. Spreuken 1:7 laat zien de vreze des Heeren het begin van wijsheid is, dit is wat Obadja had.

Deze ‘vrees’ is niet een angst waarbij je bang voor God bent. De vrees waar de Bijbel het over heeft is ontzag, diep respect voor God; dit komt voort uit weten Wie Hij is, hoe groot Hij is. Die dingen zorgen ervoor dat je Hem gaat vrezen, ontzag hebt voor Hem. Dat is de vrees die Obadja had, die hem aanzette tot God dienen en aanbidden.

Gevolgen van God vrezen

In het leven van Obadja zien we duidelijk wat de gevolgen van God vrezen zijn: God dienen, ook als dat gevaarlijk is. Obadja verstopte en verzorgde profeten, hij hield ze verborgen voor de koning. Koning Achab was heel erg tegen God, het was dus niet zonder gevaar voor Obadja om God te dienen. Maar hij vreesde God meer dan dat hij Achab vreesde.

De vreze des Heeren zorgt ervoor dat je meer ontzag voor God hebt, dan dat je vrees hebt voor mensen. Je luistert naar God, i.p.v. naar mensen; je doet wat God van je vraagt, i.p.v wat mensen willen. Je bent niet meer bang voor de mening van mensen, voor de gevolgen van je keuze voor God; de reden is dat je weet Wie God is.

Vrees jij God?

Dit is een heel belangrijke vraag. Christen, als jij God niet vreest heb je een groot probleem. Als je God niet, vreest vindt je iets of iemand anders belangrijker dan God, vindt je dat de wil van iemand anders dan God beter voor jou is. Obadja geeft ons het voorbeeld, volg dat; vrees God en dien Hem.

Wie jij dient is wie je vreest, wiens mening jij belangrijk vindt is wie je vreest. Wie bepaalt wat jij doet is wie je vreest. Christen, vrees jij God? Als het antwoord nee is, moet je je bekeren. Ga naar God toe, belijd (erken) dat je Hem niet vreest zoals Zijn Woord wel van je vraagt. Vraag Hem om vergeving en om je te laten zien Wie Hij is, zodat je Hem zal vrezen en dienen.

Je kan altijd contact opnemen als je vragen hebt.

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69