Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 Wat betekent Gods genade? - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“Mij, de allerminste van alle heiligen, is deze genade gegeven,” (Efeze 3:8a) In de brief aan de Efeziërs is Paulus allerlei dingen aan het uitleggen. Hij begint met 3 hoofdstukken aan fundamenten, zodat hij daarna 3 hoofdstukken met praktijk kan geven. Onderdeel van het fundament van het christen-zijn, is Gods genade. Dit is een stuk fundament, theorie, theologie dat we te vaak over het hoofd zien. Ook wordt genade vaak verkeerd uitgelegd en daardoor verkeerd begrepen. Wat betekent Gods genade?

Wat is genade wel?

Laten we beginnen met genade definiëren. Genade = iets wel krijgen, dat je niet verdient. Het is iets geven dat je als gever ook niet verplicht bent om te geven, het is de keuze van de gever. Vanuit God werkt dat als volgt: wij mensen verdienen het niet om Zijn liefde te krijgen, maar die krijgen we toch. We verdienen het niet om Zijn vergeving te krijgen, maar toch biedt Hij die aan. Niemand verdient het om in Zijn aanwezigheid te kunnen zijn, toch krijgen we die mogelijkheid. Dat is genade.

Gods genade zien we in het feit dat Hij van ons houdt. Zijn genade is te zien in het feit dat Hij de aarde niet compleet vernietigd heeft na de zondeval. Gods genade zien we terug in het feit dat Hij een plan van redding bedacht, vóór de grondlegging van de wereld (Efeze 1:4). God laat genade zien door Jezus naar de aarde te sturen voor de zonden van elk mens.

Wat is genade niet?

Genade is niet de ultieme vrijkaart om te zondigen. Genade is niet de snelle manier van vergeving vragen na een zonde, zodat je daarna weer terug kan naar die zonde. Paulus zegt in Romeinen 6:15 dat we zeker niet maar moeten zondigen omdat er genade is. Genade is niet ‘makkelijk’ geloven, want God vergeeft toch wel. De genade van God is ook geen verplicht iets, we kunnen niet zeggen dat God verplicht is om genade te geven.

Wat betekent Gods genade?

Zijn genade betekent dat elk mens bij Hem kan komen. “Want zo lief heeft God de wereld gehad” (Johannes 3:16). Gods genade houdt in dat we voor eeuwig dankbaar horen te zijn voor wat Hij voor ons gedaan heeft. Hij heeft ons een fantastisch cadeau gegeven en blijft elke dag geven, ik hoor dankbaar te zijn.

Gods genade betekent dat elke zonde vergeven kan worden. Alleen het blijven afwijzen van God, tot aan de dood, wordt niet vergeven. Maar God kan en wil elke zonde vergeven. Hij biedt redding aan, jij en ik hoeven het alleen aan te nemen.

Gods genade betekent dat als we vallen in zonde als je tot geloof bent gekomen, dat je door Zijn genade weer op mag staan en door mag gaan. Het evangelie van genade is een confronterend evangelie, want God zet ons overeind en vertelt daarna dat we door Zijn genade weer verder moeten gaan. Gods genade is erop gericht dat we heengaan en niet meer zondigen. De liefde die door de genade heen spreekt maakt juist dat je God meer en meer wilt dienen, meer op Zijn manier wilt leven.

Dus, wat betekent Gods genade?

Liefde, redding, rust, vrede. Alle geestelijke zegeningen in de hemelse gewesten (Efeze 1:3). Eeuwig leven aan Zijn voeten. Vergeving van de zonden die jij en ik elke dag begaan. Toegevoegd worden aan Gods familie, geadopteerd worden als Zijn kind. God heeft zo ontzettend veel zegeningen voor ons, die zijn alleen te ontvangen door Zijn genade. Niemand verdient een zegen van God, Hij geeft het omdat Hij genadig is.

 

God heeft vandaag ook genade voor jou, liefde, vergeving. Hij houdt zoveel van jou, dat Hij Jezus naar de aarde stuurde om jouw straf te dragen. God wil dat jij bij Hem bent, wat alleen mogelijk is door Zijn genade. Neem Hem vandaag aan, accepteer Zijn liefde, door Zijn genade. Als jij Hem vandaag aangenomen hebt als Verlosser en Heere, neem dan alsjeblieft contact met ons op. We willen je graag helpen, we willen graag voor je bidden.

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69