Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69 Wil jij God anoniem dienen? - Calvary Chapel Haarlemmermeer

“En zie, er kwam een man Gods door het woord van de HEERE uit Juda naar Bethel, terwijl Jerobeam bij het altaar stond om een reukoffer te brengen.” ‭‭(1 Koningen‬ ‭13:1‬) God gebruikt in dit hoofdstuk een profeet om tot de koning van Israël te spreken. Deze profeet geeft Gods boodschap door aan de koning, om hem terug te brengen bij God. God laat ons niet weten wie deze profeet was, wat zijn naam was, waar hij vandaan kwam, etc. God anoniem dienen was wat hij deed, en daarin is hij een voorbeeld voor velen.

Anoniem

De profeet in 1 Koningen 13 sprak woorden van God, hij diende God op een manier die God eer bracht. Hij was trouw in het brengen van de boodschap, wat niet makkelijk geweest zal zijn. Hij bracht een boodschap van oordeel, aan iemand die hem ter dood kon veroordelen. Hij deed dit, was trouw, diende God; en toch weten we nauwelijks iets over hem.

Door de eeuwen heen zijn er veel heiligen geweest die zo gediend hebben. Veel meer heiligen dan wij doorhebben zijn trouw geweest aan God, hebben Zijn wil gedaan, hebben Zijn boodschap verkondigd en toch kennen wij hun namen niet. Er is slechts een klein percentage heiligen dat door mensen gekend wordt, de vraag is of wij dat God anoniem dienen wel willen.

God anoniem dienen

Het is heel belangrijk om te weten dat ondanks dat mensen jou misschien niet kennen, God je wel kent. De geruststelling voor iedere heilige, is dat Jesaja 43:1 belooft dat God jouw naam wel kent. Hij weet precies wie je bent, wat je doet, waar je bent en wat je meemaakt. God ziet of je Hem trouw bent, God ziet of je Hem dient zoals Hij dat vraagt.

Anoniem voor mensen is niet populair tegenwoordig. Door de social media cultuur wil iedereen gekend worden, iedereen wil aardig gevonden worden. En toch zal de meerderheid van de mensen niet bekend zijn. Dat is ook precies waar God de meesten van ons wil hebben, want daar kunnen we het meest effectief zijn voor Hem.

Is dat genoeg voor jou?

Kan jij er mee leven, kan jij tevreden en zelfs blij zijn met Gods gegeven anonimiteit? God wil dat we trouw zijn in de kleine dingen, in de saaie dingen, in de anonieme dingen. God wil dat we Hem dienen zoals alleen Hij ons dat kan opdragen. De vraag is of wij beter denken te weten dan de alwetende God wat goed voor ons en Zijn koninkrijk is.

God wil door jou heen mensen bereiken, mensen die Hij in jouw omgeving geplaatst heeft. Die mensen zijn niet te bereiken door bekende christenen, God wil hen door jou heen bereiken. God wil door jou heen werken, zelfs in betrekkelijke anonimiteit. Is het genoeg dat God jou kent?

Als je hier vragen over hebt, neem gerust contact met ons op.

Warning: Undefined array key "social_network" in /var/www/html/app/web/wp-content/themes/Divi/includes/builder/module/settings/migration/SocialMediaFollowNetworkTwitterToX.php on line 69